23948sdkhjf

Tidligere møbelhus-direktør bliver topchef i kendt auktionshus

Tidligere direktør i møbelhuset Paustian Janne Moltke-Leth bliver administrerende direktør i Bruun Rasmussen

Auktionshuset Bruun Rasmussen har fundet arvtageren for den tidligere direktør Jakob Dupont efter hans ti år på posten.

Det skriver Bruun Rasmussen i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at tidligere direktør for møbelhuset Paustian Janne Moltke-Leth er udpeget som auktionshusets administrerende direktør fra september.

- Bruun Rasmussen er en legendarisk dansk virksomhed, som jeg har kendt siden min barndom, lyder det fra den nye direktør i pressemeddelelsen.

Siden Jakob Dupont meddelte sin afgang i april har topchefen i det svenske auktionshus Bukowski, Louise Arén, fungeret som midlertidig direktør.

Janne Moltke-Leth ser frem til også at samarbejde med Louise Arén, der er administrerende direktør i Bonhams Nordics, som både Bruun Rasmussen og Bukowski er en del af.

- Virksomheden befinder sig i disse år i en transformationsfase, og jeg ser frem til sammen med Louise Arén at sætte en ny strategisk retning, der vil føre Bruun Rasmussen sikkert ind i fremtiden, siger Janne Moltke-Leth.

Ny strategi

Sammen skal de to stå i spidsen for en ny forretningsstrategi med øget fokus på økonomisk vækst blandt andet, skriver auktionshuset i pressemeddelelsen.

Foruden den tidligere toppost i Paustian har Janne Moltke-Leth også været administrerende direktør for hotelkæden Kølpin Hotels og kommerciel direktør ved Københavns Lufthavn.

Derudover sidder hun i bestyrelsen for virksomheder som Sydbank og Royal Greenland.

Bruun Rasmussen blev købt af Bonhams i 2022. Forinden havde auktionshuset været på familien-Bruun Rasmussens hænder i næsten 75 år.

- Jeg har netop slået det største og mest skelsættende "hammerslag" i Bruun Rasmussens historie med salget til Bonhams, sagde auktionarius Jesper Bruun Rasmussen dengang.

Auktionshuset blev grundlagt i 1948 af Arne Bruun Rasmussen, Jesper Bruun Rasmussens far.

BRUUN RASMUSSEN KUNSTAUKTIONER A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - - -
Bruttofortjeneste 109,6 135,1 130,7
Resultat af primær drift 10,9 41,4 34,2
Resultat før skat 12,5 40,5 33,1
Årets resultat 9,7 31,5 25,8
Balancestatus 165,0 175,6 237,2
Egenkapital 53,7 44,1 122,5
Antal ansatte 147 146 139
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: auktion direktørskifte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625